Potpisivanje konačnog izvođačkog ugovora za most Zemun–Borča krajem nedelje

Bez autora
Apr 08 2010

Krajem ove nedelje sa kineskom firmom „Putevi i mostovi“ biće potpisan konačan izvođački ugovor za izgradnju mosta Zemun–Borča. Posle dva meseca intenzivnih pregovora postignut je konačan dogovor sa partnerima iz Kine. Reč je o poslu vrednom 170 miliona evra. Detaljno su precizirani projekat, rokovi, nadzor, kao i eventualni dodatni troškovi. Beograd će u roku od tri godine dobiti lep most, a za dve godine biće završen i 21 kilometar pristupnih saobraćajnica i dve komplikovane petlje. Početkom juna će sa Eksim bankom biti sklopljen i finansijski ugovor, pri čemu će Srbija po povlašćenim uslovima dobiti povoljan kredit, uporediv sa razvojnim kreditima međunarodnih finansijskih institucija. Građevinski radovi će početi tokom leta, a prvi rezultati na levoj obali Dunava ove godine biće vidljivi i za Beograđane, dok sledeće godine počinje i izgradnja pristupnih saobraćajnica.

Potpisivanje konačnog izvođačkog ugovora za most Zemun–Borča krajem nedeljeKrajem ove nedelje sa kineskom firmom „Putevi i mostovi“ biće potpisan konačan izvođački ugovor za izgradnju mosta Zemun–Borča.

Posle dva meseca intenzivnih pregovora postignut je konačan dogovor sa partnerima iz Kine.

Reč je o poslu vrednom 170 miliona evra.

Detaljno su precizirani projekat, rokovi, nadzor, kao i eventualni dodatni troškovi. Beograd će u roku od tri godine dobiti lep most, a za dve godine biće završen i 21 kilometar pristupnih saobraćajnica i dve komplikovane petlje.

Početkom juna će sa Eksim bankom biti sklopljen i finansijski ugovor, pri čemu će Srbija po povlašćenim uslovima dobiti povoljan kredit, uporediv sa razvojnim kreditima međunarodnih finansijskih institucija.

Građevinski radovi će početi tokom leta, a prvi rezultati na levoj obali Dunava ove godine biće vidljivi i za Beograđane, dok sledeće godine počinje i izgradnja pristupnih saobraćajnica.

Prva cena sa kojom su izašli partneri iz Kine bila je veća od 300 miliona evra, ali se, nakon višemesečnog pregovaranja, došlo do 170 miliona evra, pri čemu je povećano i učešće domaće operative sa početnih 10 na 45 odsto, što je važno za zapošljavanje naših radnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik